)

04 januari 2018

RSC Rotterdam besteedt digitale berichtuitwisseling volledig uit aan VANAD Connect

Rail Service Center Rotterdam (RSC Rotterdam) heeft een vernieuwde samenwerkingsovereenkomst gesloten met VANAD Connect. VANAD Connect gaat voor RSC Rotterdam de volledige digitale berichtuitwisseling (EDI) verzorgen tussen RSC en haar (internationale) partners.

RSC Rotterdam is gespecialiseerd in het laden en lossen van intermodale treinen. RSC Rotterdam lost en laadt aan de oostkant van de haven van Rotterdam dagelijks tientallen treinen met herkomst en bestemming door heel Europa. Opdrachtgevers zijn de Europese railoperators, zij kunnen containers, trailers en wissellaadbakken bij RSC Rotterdam over de weg inleveren en/of afhalen. Aan de hand van de aangeleverde voorinformatie bereidt RSC Rotterdam elke operatie goed voor.

Ter ondersteuning en verbetering van het primaire proces heeft RSC Rotterdam besloten de digitale berichtuitwisseling (met name boekingen) tussen RSC Rotterdam en haar ketenpartners volledig uit te besteden aan VANAD Connect. Hierdoor krijgt RSC Rotterdam meer tijd om zich te richten op haar kernactiviteiten. De bestaande dataverbindingen en berichtvertalingen tussen RSC en haar partners zullen begin 2018 gefaseerd omgezet worden naar het integratieplatform van VANAD.

Pieter Förrer, directeur RSC Rotterdam: “Digitale berichtuitwisseling met onze partners is van groot belang voor het efficiënt kunnen laden en lossen van treinen. Met het oog op onze groeiambities en digitale modernisering hebben we besloten onze EDI-activiteiten volledig uit te besteden naar VANAD Connect, dit maakt onze handen vrij om ons te richten op onze kernactiviteiten. We hadden al een goede relatie met VANAD Connect en zien in VANAD ook voor de toekomst een ervaren  en betrouwbare IT-partner die ons kan helpen onze ambities te realiseren.”

Arthur Nederlof, CEO VANAD Group: “We zijn erg blij met de vernieuwde samenwerking met RSC Rotterdam. Als Rotterdams bedrijf doen we al bijna 30 jaar data-integratie en consultancy gerelateerde werkzaamheden in de havensector. We mogen ons in deze sector met recht een communicatie- en integratiespecialist noemen. We blijven RSC Rotterdam ook in de toekomst helpen met onze oplossingen.”

Over VANAD Connect
VANAD Connect, onderdeel van de VANAD Group, is een ervaren B2B/EDI service provider en met name actief in de haven- en bouwsector. VANAD is specialist op het gebied van digitale berichtuitwisseling tussen ketenpartners, ongeacht berichtformaat en communicatieprotocol.

Kijk voor meer informatie op vanadconnect.com.