)

01 november 2017

Veilig medische gegevens uitwisselen met xdsConnect

De wereld aan de voorzijde bij zorgorganisatie verandert continu om het werkproces te optimaliseren. Systemen zijn hierdoor niet altijd met elkaar gekoppeld waardoor het uitwisselen van medische gegevens lastig wordt. VANAD Enovation biedt met xdsConnect een uitwisselplatform die deze constante verandering ondersteunt. xdsConnect is de fundering om medische gegevens uit te wisselen. Binnen xdsConnect wordt medische informatie gestandaardiseerd, gestructureerd, veilig en betrouwbaar opgeslagen. Hierdoor kunnen meerdere applicaties binnen en buiten uw zorgorganisatie hier gebruik van maken. Denk hierbij aan patiënt- en zorgverlenersportalen, MDO applicaties of applicaties om de CD/DVD uitwisseling uit te faseren.

Met xdsConnect heeft de zorgorganisatie zijn eigen omgeving, de informatie wordt automatisch aangemeld en is direct intern te gebruiken of in te zien via een (bestaand) patiënten portaal. De medische informatie wordt pas gedeeld met een andere zorgorganisatie zodra de patiënt toestemming heeft gegeven. Dit gebeurt laagdrempelig door gebruik te maken van onze HUB.

Zorgverleners beschikken hiermee direct over gegevens zoals lab uitslagen, radiologie beelden en specialisten brieven. Met als gevolg dat dubbele diagnostiek kan worden voorkomen, zodat de patiënt sneller geholpen kan worden en gerichtere zorg kan krijgen.

Bekijk hier in één minuut hoe veilige uitwisseling van medische informatie tussen zorginstellingen eenvoudig tot stand komt met xdsConnect.

xdsConnect veilig medische gegevens uitwisselen